Openingsdans

Het ja-woord is gegeven, de ringen zijn omgedaan en de taart is aangesneden: het feest kan beginnen. Traditioneel gezien zorgt het bruidspaar voor een officiële opening van de feestavond door middel van een openingsdans. Maar wat nu als je in de kroeg normaal niet verder komt dan alleen je handen in de lucht en een beetje subtiel gewiebel? Heb je nooit eerder dansles gehad en totaal geen ervaring met stijldansen? 

Dan hebben we goed nieuws voor jou........... Je hebt helemaal geen ervaring nodig om een openingsdans te leren!

 

Onze dansschool is gespecialiseerd in het aanleren van een openingsdans aan aanstaande bruidsparen. Wij helpen meerdere bruidsparen  per jaar om een prachtige en persoonlijke dans voor hun bruiloftsfeest aan te leren.

 

Je hoeft eigenlijk helemaal geen ervaring te hebben om een openingsdans te leren, maar hoe lang van te voren moet je dan beginnen?

 

Als je zo'n 6 tot 8 maanden voor je bruiloft begint met lessen dan ben je ruim op tijd. We kunnen dan nog alles aanbieden: van één specifieke stijl of een eigen dans op een zelf gekozen nummer. Ervaring is niet belangrijk, maar als je sportief bent of muzikaal dan heb je vaak al een voordeel.

 

Hoe lang doe je er ongeveer over om een openingsdans aan te leren?

 

In gemiddeld 10 lessen kunnen we het aanstaande bruidspaar een dans aanleren die ze goed uitvoeren en waar ze zich prettig bij voelen.

 

Welke dansstijlen zijn geschikt voor een openingsdans?

 

Je ziet nog altijd de traditionele dansen zoals de Engelse Wals of de Quickstep, maar op dit moment zie je ook heel veel bruidsparen die kiezen voor een Rumba of een Cha Cha. Je kunt natuurlijk ook een medley kiezen met verschillende nummers in verschillende stijlen, maar dan heb je waarschijnlijk ook iets meer lessen nodig om dit allemaal goed aan te leren.

 

Kosten:

 

privéles van 45 minuten: € 40,--
pakket van 10 privélessen van 45 minuten: € 350,--

Prijzen zijn per paar. Data en lestijden gaan in overleg.